Prepaid Mastercard

Prepaid Creditcard kopen

Een Prepaid creditcard is een soort kredietkaart zonder echt op krediet te werken. Een betere naam voor de prepaidkaart zou debetkaart of debitcard zijn maar in de volksmond wordt nog altijd prepaid creditcard gezegd. Het betekent heel eenvoudig dat je van tevoren geld om de kaart zet en de prepaid creditcard vanaf dat moment kunt gebruiken als een gewone creditcard.

Prepaid creditcard kopen en de globale kosten

viabuy prepaid mastercard

Voor het aanvragen van een prepaid creditcard moet je niet veel gegevens overmaken. Je kunt een prepaid mastercard zonder bkr toetsing aanvragen en je hoeft zelfs geen bankrekening op te geven.

Daarnaast zijn er verschillende bedrijven in Nederland en natuurlijk ook in andere landen die een prepaid credit card van Mastercard aanbieden. De prijzen lopen per aanbieder nogal uiteen. Bij de ene, Skrill, betaal je maar een tientje per jaar (zonder verborgen kosten). Voor een prepaid Mastercard van ander aanbieders ben je al gauw 30 euro kwijt (en vaak ook nog extra kosten, zoals een vergoeding als de kaart niet gebruikt wordt).

Er zijn verschillende aanbieders van prepaid creditcards. Hieronder een mooi overzicht van enkele aanbieders van Nederland.

  • Skrill (met online rekening)
  • Viabuy (met online rekening)
  • ICS (met extra verzekeringen)
  • ...

Prepaid mastercards vergelijken

Op onze homepage hebben we een overzicht gemaakt van prepaid creditcards die je in Nederland kunt kopen. De kosten die aangerekend worden verschillen vaak erg per aanbieder. Vooral de kosten voor het opladen van de kaart kunnen erg verschillen. Vergelijk hier de prepaid Mastercards.

Kan iedereen een prepaid creditcard aanvragen?

Ja, in tegenstelling tot klassieke creditcards kan iedereen een prepaid creditcard kopen. Bij een klassieke creditcard spreken we per saldo over een krediet, waardoor een BKR check wordt uitgevoerd. Zo kan het zijn dat je aanvraag voor een klassieke creditcard geweigerd wordt omdat de aanbieder vreest dat je de gedane uitgaven niet kunt terugbetalen. Bij een prepaid creditcard moet je op voorhand geld opladen op de kaart, waardoor er voor de aanbieder helemaal geen risico is. Na het aanvragen zal je de kaart dan ook snel ter beschikking hebben.

Met een prepaid creditcard kun je verder alle zaken doen die je ook met de klassieke creditcards doet. Shoppen op het internet, betalen in restaurants, hotels reserveren, auto's huren,... Het opladen van de kaart is ook erg makkelijk en bij een aanbieder als DB Card kun je ook makkelijk geld laten overschrijven naar je kaart, omdat er een IBAN nummer aan je kaart wordt gekoppeld. Handig voor ouders die wat extra geld willen zenden naar hun kinderen die in het buitenland op reis zijn!