Prepaid Mastercard

Money2Go prepaid Mastercard

De Money2Go prepaid mastercard werd midden 2015 gelanceerd in Nederland door de Maltese Novum Bank. Het bedrijf stunt met een goedkope prijs voor de Money2Go card, een Mastercard gelijkaardig aan de vele andere prepaid creditcards die je in Nederland kan aanschaffen.

Je kan de Money2Go card uiteraard overal gebruiken waar je het Mastercard logo ziet staan, zowel online als in winkels of restaurants. Interessant is dat je met deze kaart ook contactloos kan betalen (tot 25 euro), zo gaat het afrekenen super snel. Money2Go zegt daarom ook dat de kaart een perfect alternatief is voor cash geld, betalen gaat immers even snel omdat je geen pincode meer hoeft in te toetsen. Als de kaart eventueel gestolen wordt dan kan je de kaart laten blokkeren en het tegoed opnieuw terugvragen.

Het saldo van de kaart kan uiteraard steeds geraadpleegd worden via de website of via de smartphone app.

Let op de kosten!

Qua kosten is de Money2Go card zeker niet de goedkoopste. Het opwaarderen van de kaart via iDEAL kost je 2%, alleen de eerste storting is gratis. Wanneer je dus 500 euro op de kaart stort zal dit bij Money2Go 10 euro kosten. Bij Viabuy is het opwaarderen zelfs gratis als je geld overmaakt via bankoverschrijving!

Geld pinnen is relatief goedkoop bij Money2Go. Er wordt 3,50 euro aangerekend als je geld opneemt. Bij Viabuy bedraagt dit 5 euro en bij de ICS card wordt er 2% aangerekend. Als je dus meer dan 175 euro wil opnemen ben je goedkoper af bij Money2Go.

Natuurlijk zijn prepaid creditcards bedoeld om cashloos te werken, maar af en toe zal je in het buitenland misschien wel wat cash geld willen pinnen.

De grote verschillen in tarieven maken het natuurlijk niet eenvoudig om prepaid creditcards te vergelijken. In aanschaf is de Money2Go card alvast bij de allergoedkoopste kaarten op de markt.

Money2Go Aanvragen >>