Prepaid Mastercard

Klassieke creditcards meestal goedkoper dan prepaid creditcards

Prepaid creditcards zijn erg handig, maar in vele gevallen is een klassieke creditcard op het einde van de rit vele malen goedkoper. Laat ons eerst even kijken naar de voor- en de nadelen.

Wat zijn de voor-en nadelen van prepaid versus klassieke creditcards?

Prepaid creditcard Klassieke creditcard
Kostprijs Jaarlijks een bijdrage, gemiddeld 10 tot 30 euro Jaarlijks een bijdrage, gemiddeld 20 tot 40 euro
BKR check Niet nodig, iedereen krijgt een card Vereist, card kan geweigerd worden
Controle op uitgaven Je kunt alleen uitgeven wat op de kaart staat Je hebt een maandelijkse bestedingslimiet en koopt misschien makkelijker impulsief, zorg ervoor dat je het bedrag op het eind van de maand dus kan terugbetalen
Verzekeringen Afhankelijk van de aanbieder Steeds degelijk verzekerd tegen diefstal en fraude
Extra kosten Geld storten op jouw kaart kost geld, dit loopt snel op! Alleen dure rente te betalen als je het maandelijks overzicht niet meteen kan betalen en dus gespreid moet terugbetalen

Het ontbreken van de BKR check kan voor sommige mensen een voordeel zijn bij prepaid creditcards. Bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) wordt uw leen- en betalingsgedrag opgevolgd en prepaid creditcards worden hier dus nooit in opgenomen.

De 'verborgen kosten' bij de prepaid creditcard kunnen al snel oplopen. Vooral de kosten die aangerekend worden bij het opwaarderen van de kaart kunnen fors oplopen. Gebruik je de kaart om online aankopen te doen dan zal je regelmatig de kaart opwaarderen. Als je 3 keer per jaar 500 euro op de kaart stort kan dit in sommige gevallen telkens 10 euro kosten. Dan heb je al 30 euro betaald simpelweg om geld op jouw kaart te storten!

Sommige mensen denken dat een prepaid creditcard veiliger is omdat er bij fraude alleen het bedrag gestolen kan worden dat op je kaart staat. Dat is uiteraard zo, maar klassieke creditcards komen steeds met erg goede verzekeringen waardoor eventuele fraude steeds wordt terugbetaald.

Vergelijk hier klassieke creditcards