Prepaid Mastercard

Goedkoopste prepaid Mastercard

Het is niet eenvoudig om Prepaid Mastercards met mekaar te vergelijken. Enerzijds is er de kostprijs van de kaart, anderzijds zijn er heel wat kosten die de uitgever van de kaart kan aanrekenen.

Bij de goedkoopste Nederlandse prepaid Mastercards is momenteel de Money2Go card, die slechts 9,95 euro kost over de eerste 3 jaren. De kaart van Skrill is iets duurder, namelijk 10 euro per jaar. Goedkopere prepaid creditcards van Mastercard zul je in Nederland niet vinden.

Naast een goedkoop alternatief voor een gewone creditcard biedt Skrill ook een online account aan die bij de prijs inbegrepen is. Zo kun je makkelijk geld versturen naar andere Skrill gebruikers.

Een andere opvallend goedkope kaart is de ICS Prepaid MasterCard. Deze kaart is iets duurder in aankoop (17,50 euro per jaar) maar je krijgt hier wel wat interessante extra's bovenop. Zo is er een gratis aankoopverzekering en fraudedetectie. ICS brengt je onmiddellijk op de hoogte als ze potentieel verdachte transacties opmerken (doordat je kaartgegevens bijvoorbeeld gestolen werden op internet). Bij fraude met je kaart wordt het geld terugbetaald. Bovendien zijn de tarieven van opladen en pinnen erg aantrekkelijk.

Let op voor allerlei kosten

Voor een geldopname bij een geld automaat betaal je € 1,80 bij Skrill. Andere aanbieders rekenen vaak €2,50 tot €5,00 aan als je cash geld afhaalt.

Op zich is een creditcard niet geschikt om cash af te halen, maar zowel met Skrill als ICS kan je bijvoorbeeld makkelijk geld verzenden naar de prepaid creditcards van uw kinderen. Handig als zij op reis zijn en cash nodig hebben!

Het opwaarderen van je kaart kan ook belangrijke kosten met zich meebrengen. Bij de Viabuy prepaid mastercard is dit gratis voor overschrijvingen. Bij de ICS Prepaid MasterCard wordt 0,95 euro aangerekend. Money2Go houdt 2% van het gestorte bedrag in als kosten. Voor een bedrag van 500 euro loopt dat al op tot 10 euro kosten alleen maar om de kaart te spijzen. De goedkope prijs van de Money2Go kaart is bij nader inzien dan helemaal niet zo goedkoop.