Prepaid Mastercard

Debit Card Nederland

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van de Debit card. Zowel Mastercard en Visa hebben een zogenaamde debitcard in hun assortiment. Een andere benaming voor Debit card is prepaid creditcard en kredietkaart. Op onze website kun je prepaid mastercards vergelijken.

Voor de meeste mensen kan het het ongewoon voorkomen: een kredietkaart waar je eerst geld naar moet opladen. Er zijn echter wel enkele voordelen verbonden aan zo'n debitcard.

Sommige mensen zouden graag een creditcard hebben om goederen te kopen op internet, maar een normale creditcard wordt pas uitgereikt na een BKR check. Een prepaid creditcard kopen kan iedereen doen. De cards worden aan iedereen uitgereikt zonder een BKR controle en je kan deze kaart toch gebruiken alsof het een echte creditcard is.

Een veel gehoord probleem bij creditcards is eventuele fraude. Soms ontdek je dit te laat zodat de hele kredietlimiet van je kaart bereikt is, waarna er plots duizenden euro's van je rekening afgeschreven worden. Fraude bij kredietkaarten is verzekerd, maar uit eigen ervaring weten we dat het soms wel een tijdje kan duren vooraleer je je geld terug ziet. Bij een Prepaid Creditcard kan er natuurlijk alleen maar het saldo van de kaart gestolen worden.

Denk ook aan de voorbeelden van ouders die de kredietkaartgegevens aan hun kinderen hebben gegeven om bijvoorbeeld aankopen te doen op iTunes of om op internet spelletjes te spelen. Een prepaid creditcard kan je opladen met een bedrag naar keuze en dat is zeker handig als je de kaart naar je kinderen geeft. Op gelijk welk moment kan je extra geld op de kaart zetten, zodat je bijvoorbeeld makkelijk geld kan sturen naar je kinderen als ze op reis zijn.

Op onze homepagina kun je makkelijk dergelijke prepaid creditcards vergelijken.